En Çok Tercih Edilen Parke Renkleri ve İsimleri (2021) | DesignFloor

Genellikle meşe, ceviz, köknar ve diğer ağaç türlerinin renklerinde üretilen parkeler, mekânın ruhunu oluşturan estetik bir zemin tasarımı sağlar. Kendine özgü farklı ağaç renk ve dokularını yüzeyinde sergilemesi sayesinde parkeler çok sayıda zemin alternatifi sağlayabiliyor. Bu sebeple konforlu, estetik ve mekânınıza en uygun laminat parkeyi seçmek oldukça ehemmiyetlidir. Mekânınızın konseptini tamamlayan parkeler, evin diğer unsurlarıyla bütünleyici nitelikte olmalıdır. Parke rengi, odanızın dekorunu belirleyen önemli bir faktördür. Bu yüzden, en çok tercih edilen parke renkleri ve isimlerini sizin için derledik.

Ev Dekorasyonunda Parke Renginin Önemi

Parke rengi, dekorasyon sürecinde en önemli unsurlardan biridir. Yapılmak istenen etkiye göre farklılık göstermektedir. Laminat Parke, 4 ana bileşen veya katmandan meydana gelen bir üründür.  Görüntü ve dayanım konusunda her birinin etkisi olan bu katmanlardan en üstte yer alan dekoratif tabaka, parkenin tasarım karakterini belirleyen katmandır. Bu sayede her parke kendine özgü bir renk ve dokuya sahiptir.

Daha klasik bir mekân düşünüyorsanız, koyu renkleri tercih etmeniz gerekiyor. Diğer yandan daha modern çizgiler için açık renkler yerinde bir karar olacaktır. Bunun dışında mobilyalarla ve mekânın diğer unsurlarıyla uyumunu da dikkate almanız gerekiyor. Odanın aldığı güneş ışığı, duvar boyası, aydınlatma gibi birçok etmen, parke rengi seçerken dikkat etmeniz gereken şeylerdir.

Diğer unsurlar ne kadar iyi olursa olsun, parke rengi seçimi evin havasını belirleyen en önemli noktadır. Parkeler çok uzun yıllar kullanıldığı için, seçimin çok dikkatli yapılması gerekmektedir.

Parke Renkleri ve İsimleri

En çok tercih edilen parke renkleri ve isimlerini sıralamak gerekirse:

  • Vintage eskitme parkeler
  • Ceviz rengi parkeler
  • Meşe rengi parkeler
  • Akçaağaç rengi parkeler
  • Beyaz parke 
  • Gri parke
  • Açık meşe rengi parkeler
  • Vintage Eskitme Parke Renkleri

414 Vintage | Avantgarde - Laminat Parke

Vintage eskitme parke modelleri giderek daha çok tercih edilen parkeler haline geldi. Vintage akımının yükselmesiyle birlikte ev dekorasyonlarında da kullanılmaya başlandı. Aşındırılmış ahşap görünümünü eşsiz dokularla sunan Vintage, çağdaş zamanların yüksek performanslı parkesini, daha öncekilerin yaşanmışlıklarıyla buluşturuyor.

En çok tercih edilen vintage eskitme parke modelleri:

520 Chocolate Walnut | Vogue - Laminat Parke

Eski ile yeniyi buluşturan ve klasik mekanların vazgeçilmezi olan, ceviz parkeler, mekana ruh kazandırır. Daha otantik, daha ağır duran ceviz rengi parkeler en çok tercih edilen koyu renkli parkelerden biridir.

223 Jersey | Avantgarde - Laminat Parke

Parke renkleri arasında en çok gördüğümüz, parke denilince genelde aklımıza gelen ilk renk meşe rengi parkelerdir. “Oak” kodu bulunan tüm parke modelleri, meşe ağacı renk tonlarına sahiptir. Meşe Her biri tamamen eşsiz yüzeylerde ve tonlardadır. En kült parke renkleri arasındadır. Meşenin sıcaklığı, mekanları daha samimi hale getirir. 

  • Akçaağaç Parke Rengi

621 Canaries Oak | Herringbone - Balıksırtı Laminat Parke

En doğal renk tonlarından olan akçaağaç parke rengi, laminat parkeler arasında en çok tercih edilenler arasında. Yapımında nadir akçaağaç kullanılan parke, natural tonların en sevilenlerinden birisi. Parlak yüzeyi özellikle tercih edilen ve mekâna farklı boyut kazandırır. 

906 White | Falquon - Parlak Parke

Beyaz parkeler, en çok bakılan ama bir türlü cesaret edilemeyen bir parke türüdür. Beyaz parkeler, minimalizm akımıyla birlikte ivme kazandı. Parlak yüzeyleri daha çok tercih edilen beyaz parkeler, ışığı yansıtan illüzyonuyla mekânı çok daha geniş göstermeye yardımcı olur. 

448 Grey Oak | Osmoze - Laminat Parke

Renk skalasının en sevilen renklerinden olan gri parkeler, daha minimalist bir mekân için isteneni vadediyor. Koyu renkli mobilyalarla istediğiniz kontrastı yakalayabilir veya aynı renk mobilyalar kullanarak farklı bir boyut katabilirsiniz. Gri parkelerle aradığınız ferahlığı yakalayabilmeniz mümkün.

535 Praline Oak | Herringbone - Balıksırtı Laminat Parke

Açık meşe renkleri, mekanınızın daha geniş gözükmesini sağlayacağı gibi mekânın diğer unsurlarıyla da çok kolay uyum sağlar. Mekanın ruhuna göre soğuk veya sıcak alt tonlu açık meşe rengi parke tercih edebilirsiniz.

Estetik, işlevsel, dayanıklı ve uzun ömürlü zeminler için ana sayfayı ziyaret edebilir, parkeyi uygulayacağınız odanızı, odanızın rengini, odanızdaki mobilya tarzını seçerek size uygun renk ve desen kombinasyonlarını “fikirler” sayfamızda görebilirsiniz.

 

DİĞER BLOG YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

DF Moodboard

DesignFloor Moodboard'ları ile
tasarımlarınıza ilham
kaynağı oluyoruz.

Parkelerimiz ile
kurguladığımız
moodboard
tasarımlarımızı
inceleyin

İNCELE

DF Fikirler

Tasarımınıza ilham verecek
DesignFloor konseptlerini inceleyin

Tasarımınıza
ilham verecek
DesignFloor
konseptlerini
inceleyin

İNCELE
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
ABONE OL
DF Bayilik Sistemi

DF Bayilik Sistemi

DesignFloor marka
eliçiliğini üstlenerek,
bayimiz olmak ister misiniz?

BAŞVURU
Bizi Takip Edin!

Bizi Takip Edin!

İlgi çekici içerikler ve
güncellemeler için bizi takip edin!

DF İletişim

DF İletişim

Sizden haber almak için
sabırsızlanıyoruz!

BİZE ULAŞIN
DesignFloor Logo
Aslan Yapı Logo