Teknoloji ve Doğa Zeminlerde Buluşuyor: Hi-Tech Laminat Parke

Klasik laminat parkeler, her birinin görünüm ve dayanıklılık hususunda ayrı rolü olan 4 ana katmandan oluşur. Laminat parkenin en altında dengeleme tabakası olarak da bilinen kağıt veya melaminden oluşan destek tabakası bulunur. Parkenin rutubet yapmasını engelleyen bu katmanın üzerinde yüksek yoğunluklu fiber levha (HDF) tabakası yer alır. Bu tabaka ağaç elyafının yapıştırıcı ve reçine ile birlikte sıkıştırılmasından elde edilir. 

 

Bu katmanlarda kullanılan malzemelerin kalitesi, parkenin kullanım ömrüne doğrudan etki eder. Bu tabakaların üzerinde ise parkeyi gerçek ağaç görünümüne yaklaştıran dekoratif tabaka ve koruyucu üst katman (overlay) yer alır. Laminat parkelerde mevcut teknolojilerle birebir doğal malzeme imajına oldukça yaklaşılsa da bu döşeme türünü gerçek ağaç dokusundan ayırt etmek mümkündür. 

 

DesignFloor Hi-Tech Laminat Parkeler ise klasik laminat parkelerden farklı olarak hem görünüm hem de doku olarak tüm duyularla hissedilebilen özel bir teknolojinin sonucudur. Dekoratif tabakasındaki gerçek renkler ve sedef parlaklığındaki yüzeyi sayesinde Hi-Tech Laminat Parkeler, gerçek ağaçlardan oluşan lamine parkeler ile tamamen eşleşen bir görünüm elde ederken, yüzeyindeki damarlarda oluşturulan girintiler ve doğal parlama efektleri ile dokunulduğunda veya ayak basıldığında da gerçek ağaç hissi verir. 

 

DesignFloor Hi-Tech Laminat Parke serisinin eşsiz dokularını ve çok sayıda yüzey alternatifini keşfetmek için tıklayın!

 

En gelişmiş yüzey teknolojileri ile doğal malzemenin estetik niteliğini karşılayan Hi-Tech Laminat Parkeler, beraberinde sunduğu teknik avantajlarla vazgeçilmez bir zemin kaplama malzemesi haline geliyor. Nakliye, montaj pratikliği ve tadilat kolaylığı sağlamanın yanı sıra DesignFloor Hi-Tech Laminat Parkeler, yüzeydeki nemin parkeye nüfuz etmesini engelleyen, dünyanın en kaliteli overlay tabakalarından birine sahiptir.

 

Hi-Tech Laminat Parke teknolojisi, gerçek ağaç görünümünü son derece sürdürülebilir bir ürün yapısı ile sağlıyor. İç katmanlarında da sadece sürdürülebilir ormanlardan sağlanan ham maddelerin kullanıldığı PEFC sertifikasına sahip DesignFloor Hi-Tech Laminat Parkeler, doğanın izlerini sürdürülebilir bir biçimde yeşil binalara taşıyor.

 

DesignFloor sürdürülebilirlik politikasını incelemek için tıklayın!

 

DİĞER BLOG YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

DF Moodboard

DesignFloor Moodboard'ları ile
tasarımlarınıza ilham
kaynağı oluyoruz.

Parkelerimiz ile
kurguladığımız
moodboard
tasarımlarımızı
inceleyin

İNCELE

DF Fikirler

Tasarımınıza ilham verecek
DesignFloor konseptlerini inceleyin

Tasarımınıza
ilham verecek
DesignFloor
konseptlerini
inceleyin

İNCELE
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
ABONE OL
DF Bayilik Sistemi

DF Bayilik Sistemi

DesignFloor marka
eliçiliğini üstlenerek,
bayimiz olmak ister misiniz?

BAŞVURU
Bizi Takip Edin!

Bizi Takip Edin!

İlgi çekici içerikler ve
güncellemeler için bizi takip edin!

DF İletişim

DF İletişim

Sizden haber almak için
sabırsızlanıyoruz!

BİZE ULAŞIN
DesignFloor Logo
Aslan Yapı Logo