Parkenizi Nasıl Seçebilirsiniz?

DesignFloor ile parke seçmek artık çok kolay. Tasarımlarınızda ilham arayışlarınız, DesignFloor ürünleriyle ve hizmetleriyle çözüm buluyor. Çeşitli tasarımlar üzerinden seçim konusu hakkında fikir sahibi olmak ve tasarımlarda zemin kaplama ürünlerinin nelere karşılık geldiğini anlamak mümkün.

Yatak odası zemin ve iç mekan tasarımı

@Dmitry Zvolskiy

“Ev” kavramının mekansal karşılığı olarak düşünülen ve oluşturulmak istenen kurgu, sadelik ve sıcaklık etrafında şekilleniyor. Beyaz tonlarında duvar boyası, aynı tonlarda devam eden mobilyalar tercih edilmiş. Sadelik ve sıcaklık kavramları arasındaki ilişki, doğal ahşap dokusu ve meşe tonlarından seçilen lamine parke ile kuruluyor. Açık renkli duvarlar ile daha koyu tonlarda seçilmiş zemin ürünleri mekanın olduğundan daha yüksek hissedilmesini sağlıyor. Bu da sadelik kavramını güçlendiren, ferahlığı arttıran bir etki olarak görülüyor.

Minimalist iç mekan ve parke zemin

@Julio Nery 

Sergi alanı olarak kurgulanan bu mekanda ise mobilyalar sergi elemanlarının kendisi olarak görülüyor. Odağın bu “mobilyalarda” olması, tasarım kararları için belirleyici oluyor. Beyaz tonlarında seçilen duvar boyası ve “High Gloss” ürünlerinden seçilen zemin kaplaması ile istenen geniş mekan algısı oluşturulmuş durumda. Zeminde oluşan mobilya yansımaları, bu sade mekana derinlik katıyor ve odak noktasını olması gereken yere, sergi elemanlarına çekmiş durumda.

beyaz lamine parkeler ile kurgulanmış bir oda

Bu tasarımda ise sadeliğin tamamlayıcısı olarak beyaz tonlarında seçilmiş lamine parke karşımıza çıkıyor. İstenilen ferahlık ve sadelik vurgusu duvar boyası, parke ve mobilya seçimi ile sağlanıyor. Basit dikdörtgen formlarda seçilen mobilyalar ile tasarım kararı pekiştiriliyor. Aynı tonlardaki parke ve seramik birleşimi bu sadeliği bozmayacak şekilde çözülmüş. Mobilyalar içerisindeki pudra tonları, bu konsepte uyumlu renk seçimi konusunda bize ipuçları veriyor. 

Sadelik kavramının farklı yorumlarla ve amaçlarla ele alınışı, zemin kaplamasının tasarımdaki yerini ve etkisini gösteriyor. Kullanım amacına göre şekillenen tasarım kararları, sadelik kavramının yanında vurgulanması gereken kavram için belirleyici oluyor. “Sade-Sıcak”, “Sade-Şık”, “Sade-Ferah” eşleşmelerinin tasarımdaki farklılığı sadece parke seçimi olarak görülüyor.   

Parke seçimi konusunda mobilya tarzı ve rengi, duvar rengi, mekanın kullanım amacı seçeceğiniz parkenin rengi ve deseni için ipuçları veriyor. DesignFloor geniş ürün yelpazesi ile tasarımlarınızda ilham arayışlarınıza ortak oluyor ve sizlere “Size en uygun parkeyi bulalım!” başlığı ile çözümler sunuyor. 

DesignFloor Solid Plus 620 Corsica Oak Laminat Parke

DesignFloor Solid Plus 620 Corsica Oak ürünümüzü beyaz tonlarında duvarlar, modern mobilyalar ile tasarladığınız ofisinizin zemin kaplamasında kullanabilirsiniz. 

DesignFloor Falquon Parlak Parke

Veya vintage mobilyalar ve sıcak renk tonları ile tasarladığınız salonunuzda, DesignFloor High Gloss 903 Canyon Koa Perfect ürünümüzü kullanabilirsiniz. 

DİĞER BLOG YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

DF Moodboard

DesignFloor Moodboard'ları ile
tasarımlarınıza ilham
kaynağı oluyoruz.

Parkelerimiz ile
kurguladığımız
moodboard
tasarımlarımızı
inceleyin

İNCELE

DF Fikirler

Tasarımınıza ilham verecek
DesignFloor konseptlerini inceleyin

Tasarımınıza
ilham verecek
DesignFloor
konseptlerini
inceleyin

İNCELE
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
ABONE OL
DF Bayilik Sistemi

DF Bayilik Sistemi

DesignFloor marka
eliçiliğini üstlenerek,
bayimiz olmak ister misiniz?

BAŞVURU
Bizi Takip Edin!

Bizi Takip Edin!

İlgi çekici içerikler ve
güncellemeler için bizi takip edin!

DF İletişim

DF İletişim

Sizden haber almak için
sabırsızlanıyoruz!

BİZE ULAŞIN
DesignFloor Logo
Aslan Yapı Logo