Mutfak Tezgahı ve Parke Arasındaki İlişkiyi Kurmak İçin İpuçları

Doğru döşeme ve mutfak tezgahı kombinasyonunu seçmek zor olabilir. Şık görünmesini istersiniz ancak bunları ayrı ayrı alıyorsanız eşleştirmenin biraz riskli olacağının farkındasınızdır. Eviniz için en iyi kombinasyona karar vermenize yardımcı olacak ipuçlarımıza bir göz atın!

 

Ahşap ve Ahşap

Bazı insanlar ahşap zemini olan bir mutfakta ahşap tezgah kullanılamayacağını, ya da ahşap dolap kapaklarıyla ahşap zeminin bir arada olmaması gerektiğini savunabilir. Bizce bu kurallar kesinlikle bozulmak için koyulmuş. Malzeme söz konusu olduğunda işin özü tamamen denge ile alakalı. Plakaların yönünün aynı olduğu ve benzer renkteki ahşap zeminle eşleşmiş ahşap bir tezgah, mutfağınıza hoş bir hava katar. Bu beraberlik cam mutfak dolaplarıyla tamamlandığında, çok baskın görünmeyecektir. Eğer ahşap dolaplarınız varsa ve ahşap bir zemin istiyorsanız, dengeyi korumak için bunları farklı renklerde seçin.

 

 

Renkler Eşleşebilir ya da Tamamlayabilir

Dengeli renkten bahsetmişken, mutfağınız için mükemmel uyumu bulmak istiyorsanız, doğal ahşap tonlarıyla çalışın. Her şeyi tamamlayacak şekilde, dekorasyon şemanızın kalanına dahil edilmek üzere tezgahınız için baskın ve anahtar olacak ikinci rengi tezgah çevresini oluşturan elementlerden faydalanarak seçebilirsiniz. Güzel bir denge kurmanıza yardımcı olmak için dolap renklerini, duvar renklerini ve seramiklerinizdeki renkleri kullanabilirsiniz. Mutfak tezgahlarınızı ve dolap renklerini aynı tutmak isteyebilirsiniz, bu oldukça makul bir istek. Bu senaryoda ise yapmanız gereken, seçeceğiniz dolap renklerinin zemin ve tezgah rengine kontrast oluşturduğundan emin olmak.

 

Herringbone Parke ve Granit Zamansız Klasiklerdir

Mutfağınıza bir lüks unsuru eklemek istiyorsanız, çarpıcı bir balıksırtı parke zemin ile granit tezgahlar kullanmayı deneyin. Bu modern mutfak tasarımında, koyu renkli dolaplar ile tezgah ve zemini benzer renklerde tercih edilmiş ve ortaya çıkan sonuç kesinlikle göz alıcı. Design Floor’un gri herringbone parkeleriyle eşleştirilmiş koyu renk dolaplar ve açık renk bir tezgah kombinasyonu evinize inanılmaz bir şıklık katacaktır.

Ücretsiz Numune Desteğimizden Yaralanın

Tezgah ve parkelerinizin kombinasyonundan nefret etme riskini göze almayın, sonuçta bir süre bununla yaşamak zorunda kalacaksınız. Ücretsiz numune desteğimizle, satın almadan önce deneme ve her şeyin yerinde nasıl görüneceğine dair bir fikir edinme şansına sahip olursunuz. 

Daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, doğru parkeyi seçmek için size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. İletişime geçmek için tıklayın!  

DİĞER BLOG YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

DF Moodboard

DesignFloor Moodboard'ları ile
tasarımlarınıza ilham
kaynağı oluyoruz.

Parkelerimiz ile
kurguladığımız
moodboard
tasarımlarımızı
inceleyin

İNCELE

DF Fikirler

Tasarımınıza ilham verecek
DesignFloor konseptlerini inceleyin

Tasarımınıza
ilham verecek
DesignFloor
konseptlerini
inceleyin

İNCELE
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
ABONE OL
DF Bayilik Sistemi

DF Bayilik Sistemi

DesignFloor marka
eliçiliğini üstlenerek,
bayimiz olmak ister misiniz?

BAŞVURU
Bizi Takip Edin!

Bizi Takip Edin!

İlgi çekici içerikler ve
güncellemeler için bizi takip edin!

DF İletişim

DF İletişim

Sizden haber almak için
sabırsızlanıyoruz!

BİZE ULAŞIN
DesignFloor Logo
Aslan Yapı Logo