Lamine Parke Nedir?

Lamine parke yer döşemesinde en çok kullanılan malzemelerden biridir. Uzun ömürlü olması, dayanıklı olması, şık bir görüntüsü olması, doğal olması gibi avantajlar bunda etkilidir. Bu yazımızda sizlere yapı ve dekorasyon alışverişlerinizde daha doğru tercihler yapabilmeniz için lamine parke nedir konusunda bilgi vermeye çalışacağız.

Lamine Parkenin Özellikleri

Çoğunlukla iki ya da üç katman olarak üretimi yapılan bir parke çeşidir lamine parke. Genellikle alt katmanlarında daha düşük bir nitelikteki bir ağaç çeşidi ya da kontrplak kullanılır. Bu tabakanın üretiminde en çok kullanıla ağacın İngilizce ismi rubberwood olarak geçer. Bu ağacın botanikteki ismi ise Hevea Brasiliensis olarak bilinir. Lamine parkenin üst katmanında lamine parkenin ana malzemesi olacak olan ağacın kendisi bulunur.

Lamine kelime anlamı olarak yapıştırma anlamına gelir ve lamine parkeyi oluşturan birbirine yapıştırılmış katmanlardaki malzemeyi karşılar. Genellikle lamine parkelerin üst katmanlarının kalınlıkları 3-6 mm aralığında olur. Ayrıca son yıllarda daha fazla satış yapabilmek ve piyasada tutunmak amacındaki bazı üreticiler lamine parkeleri kontrplak üzerine koydukları 1-2 mm kalınlıktaki papel kaplamaları yerleştirerek de üretebiliyorlar. Ancak bu durum ürünün kalitesini etkiler. Standart lamine parkeden daha ince bir üst katmanla üretilmiş olan lamine parkeler hem zamanla estetik görüntüsünü hem de dayanıklılığını yitirmeye başlar. Bu nedenle lamine parke seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri üst katmanda yer alan ağacın kalınlığıdır.

Ayrıca lamine parke masif parkeye göre daha yüksek fiyatlıdır çünkü üreticiye olan maliyeti de masif parkeye göre daha yüksektir. Lamine parke üretilirken masif parkenin üretim sürecine göre çok daha komplike bir üretim süreci ve teknolojisi kullanılmasıdır. Lamine parkenin üreticiden alırken de cilalı, boyalı, eskitilmiş gibi türler yanında farklı renk seçenekleri de vardır Masif parkenin ise benzer üst taban işlemleri malzemeler dışardan temin edilerek daha sonra uygulanır.

Lamine parkelerin iki katmanlı olarak üretilmiş olanları üç katmanlı lamine parkelere kıyasla daha esnek yapıda bir malzemedir. Bu lamine parkelerin zemininde bir problem olan mekanlarda kullanması tavsiye edilir. İki katmanlı olarak üretilen lamine parkeler yer yapıştırılacak şekilde uygulanmalı ve yüzer sistem olarak isimlendirilen yöntem ile uygulanmamalıdır. Eğer lamine parke de laminat parkedeki gibi bir yöntem ile zemine uygulanır ise lamine parkenin kaplandığı alanda ses üretme sorunu yaşanabilir.

Lamine parke, kullanıma hazır şekilde satın alınması ile de oldukça tercih edilebilir bir zemin kaplama malzemesidir.

Kaliteli, fiyat performans açısından başarılı farklı lamine parke çeşitleri için DesignFloor sitesine göz atmayı unutmayın.

DİĞER BLOG YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

DF Moodboard

DesignFloor Moodboard'ları ile
tasarımlarınıza ilham
kaynağı oluyoruz.

Parkelerimiz ile
kurguladığımız
moodboard
tasarımlarımızı
inceleyin

İNCELE

DF Fikirler

Tasarımınıza ilham verecek
DesignFloor konseptlerini inceleyin

Tasarımınıza
ilham verecek
DesignFloor
konseptlerini
inceleyin

İNCELE
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
ABONE OL
DF Bayilik Sistemi

DF Bayilik Sistemi

DesignFloor marka
eliçiliğini üstlenerek,
bayimiz olmak ister misiniz?

BAŞVURU
Bizi Takip Edin!

Bizi Takip Edin!

İlgi çekici içerikler ve
güncellemeler için bizi takip edin!

DF İletişim

DF İletişim

Sizden haber almak için
sabırsızlanıyoruz!

BİZE ULAŞIN
DesignFloor Logo
Aslan Yapı Logo