Lamine Parke ile Masif Parke Arasındaki Fark Nedir?

Lamine parke ve masif parke, yer zemini kaplamasında en çok tercih edilen malzemelerden ikisidir. Her ikisi de uzun ömürlü, estetik ve dayanıklı malzemelerdir. Özellikle yeni nesil bina ve müstakil dairelerin zemin dizaynında kullanılır. Her ikisi de doğal ahşap malzemeden üretilmektedir. Her ikisi de PVC kaplama ve baskı değildir. Lamine parke ve masif parkenin farklarına girmeden önce lamine ve masif parkenin ne olduğuna kısaca değinelim.

Lamine Parke Nedir?

Ahşap üretimli, iki ya da üç katmandan oluşan, yapıştırma tekniğiyle üretilen bir kaplama malzemesidir. Alt katmanında, daha az değerli bir ahşap malzemesi ya da kontrplak kullanılırken üst katmanında ise lamine parkenin asıl malzemesini oluşturan değerli ahşap ağaç kullanılmaktadır. Lamine parke yapıştırma tekniğiyle üretilir.

Masif Parke Nedir?

Lamine parkenin aksine masif parke üretilirken parkenin ana malzemesi olan ahşabı herhangi bir işleme tabi tutmadan ham şekilde kullanılır. Cilalama gibi işlemler daha sonra malzemeler dışardan tedarik edilerek uygulanabilir. Kullanım süresi boyunca düzenli aralıklarla cilalama yapmak gerekir. Masif parkenin kullanım süresi boyunca kalitesini koruyabilmesi için cilalanması önemlidir.

Lamine ve Masif Parke Arasındaki Farklar

Özellikle yeni nesil binalarda, ahşap evlerde, müstakil villa ve apart evlerinde kullanılan, lamine ve masif parke arasındaki en önemli fark, masif parkenin, lamine parkeye kıyasla hiçbir işleme tabi tutulmadan ham şekilde kullanılmasıdır. Lamine parkenin mi yoksa masif parkenin mi daha avantajlı olduğu konusunda bireysel taleplere göre değişkenlik göstermektedir. Lamine parke ve masif parke arasındaki farkları kısaca şöyle özetleyebiliriz:

  • Lamine Parke iki veya üç katmandan oluşabilir.
  • Masif Parke tek katmandan oluşur.
  • Lamina Parke, kurulum aşamasında pek çok işleme tabi tutulur.
  • Masif Parke kimyasal yapısından değişiklik yapacak herhangi bir işleme tabi tutulmaz.
  • Lamine Parke, kullanımı hazır ve sonrasında kullanım sırasında cilalama gibi dokunuşlar gerektirmeden parlaklığını koruyarak, rengi solmadan uzun süre kullanılabilir.
  • Masif Parke ise düzenli aralıklarla cilalama işlemi gerektirir. Cilalanmadığı takdirde rutubet, küflenme gibi sorunlar baş göstermeye başlayacaktır.
  • Lamine Parke seçimi yaparken ister üç parça ister tek parça plank olsun parkeler birleştirildikten sonra aralarında kot farkı olmaması gerekir.

Lamine ve masif parke arasındaki farkları daha detaylı öğrenmek için, yaşam ve stil mimarı DesignFloor firmamızla iletişime geçebilir, tercihlerinize en uygun parke modeline sahip olabilirsiniz. DesignFloor mağazamızda lamine ve masif her iki parkenin de zevkinize göre farklı çeşitlerini bulabilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

DF Moodboard

DesignFloor Moodboard'ları ile
tasarımlarınıza ilham
kaynağı oluyoruz.

Parkelerimiz ile
kurguladığımız
moodboard
tasarımlarımızı
inceleyin

İNCELE

DF Fikirler

Tasarımınıza ilham verecek
DesignFloor konseptlerini inceleyin

Tasarımınıza
ilham verecek
DesignFloor
konseptlerini
inceleyin

İNCELE
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
ABONE OL
DF Bayilik Sistemi

DF Bayilik Sistemi

DesignFloor marka
eliçiliğini üstlenerek,
bayimiz olmak ister misiniz?

BAŞVURU
Bizi Takip Edin!

Bizi Takip Edin!

İlgi çekici içerikler ve
güncellemeler için bizi takip edin!

DF İletişim

DF İletişim

Sizden haber almak için
sabırsızlanıyoruz!

BİZE ULAŞIN
DesignFloor Logo
Aslan Yapı Logo