Laminat Parke ve Lamine Parke Arasındaki Fark Nedir?

Bir alanı kullanıma uygun hale getirmek isteyenler en çok tercih edilen yapı malzemelerinden olan parkeye yöneliyorlar. Biz de onlara yardımcı olmak, kendileri için daha iyi tercih yapabilmelerini sağlayabilmek amacıyla laminat parke ve lamine parke arasındaki farklardan bahsedeceğiz.

Laminat Parke ve Lamine Parke Nedir?

Öncelikle belirtmek gerek ki lamine parkeler yüzde yüz doğal, farklı çeşitteki ağaçlardan üretilen ahşap malzemelerdir. Laminat parke ise yine farklı çeşitteki ağaçlardan elde edilen hammaddelerden ortaya çıkan malzemelerin çeşitli yapıştırıcı ve kimyasallar ile MDF adı verilen bir başka maddeye dönüştürülmesi ile elde edilir. MDF’nin üretiminde ham madde olarak yine ağaç kullanılsa da sonuçta elde edilen ürün olarak ağaçtan oldukça farklıdır. Uygun fiyatlı oldukları için sık tercih edilen MDF’ler asbest gibi kullanılması yasaklanan kimi kimyasalları barındırabilirler. Bu nedenle MDF alırken çok dikkatli olunması gerekir, bu kimyasal maddeler insan sağlığı açısından çeşitli sorunlara sebep olabilirler. DesignFloor ürün gamında yer alan laminat parkeler tüm evrensel akreditasyonları sağlayan, sağlık ve hijyen sertifikasyonlarını barındıran ürünlerdir.

MDF mobilya ve döşemecilik sektöründe çok sık kullanılan malzemelerden biridir. Yemek maması takımlarından mobilya dolaplarına kadar evlerde kullanılan çok mobilya MDF üzerine kaplamadır. MDF’nin alttaki tabakası 8-10-12 mm olarak değişebilir, üst tabakası ise yüksek çözünürlüklü fotoğraf baskıdır. Bu fotoğraf da görünümü daha da iyi bir hale getirmek için en son PVC denilen bir başka malzeme ile kaplanır ve böylece laminat parke elde edilir.

Lamine parkeye gelirsek yalnızca işlem görmüş yüzde yüz doğal bir malzemedir diyebiliriz. Saf ve doğal bir malzemeden elde edilir. Lamine parkeye kurutma ve pressleme gibi işlemler uygulanır. Bu işlemler onu rutubetten korur, rutubete karşı daha da dayanıklı hale getirir. Lamine parkeyle ilgili bilinmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi kullanım süreci boyunca dayanıklı olması, güzel olabilmesi için belirli aralıklarla cilalanmaya ihtiyaç duymasıdır.

Siz de verdiğimiz bu bilgiler ışığında kendiniz için en uygun seçimi yaparak kendiniz için en sağlıklı sonucu elde edebilirsiniz. Hem laminat parke hem de lamine parke seçenekleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

DF Moodboard

DesignFloor Moodboard'ları ile
tasarımlarınıza ilham
kaynağı oluyoruz.

Parkelerimiz ile
kurguladığımız
moodboard
tasarımlarımızı
inceleyin

İNCELE

DF Fikirler

Tasarımınıza ilham verecek
DesignFloor konseptlerini inceleyin

Tasarımınıza
ilham verecek
DesignFloor
konseptlerini
inceleyin

İNCELE
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
ABONE OL
DF Bayilik Sistemi

DF Bayilik Sistemi

DesignFloor marka
eliçiliğini üstlenerek,
bayimiz olmak ister misiniz?

BAŞVURU
Bizi Takip Edin!

Bizi Takip Edin!

İlgi çekici içerikler ve
güncellemeler için bizi takip edin!

DF İletişim

DF İletişim

Sizden haber almak için
sabırsızlanıyoruz!

BİZE ULAŞIN
DesignFloor Logo
Aslan Yapı Logo