GREENGUARD Sertifikası Sağlığınızı Garantiliyor!

İstatistiksel olarak gün içerisinde zamanımızın yüzde 90’ının geçirdiğimiz iç mekanlar, hava kalitesi standartları bakımından sağlığımız için büyük risk oluşturuyor. Dışarıya oranla 5 kata kadar daha yoğun hava kirliliğine sahip olan iç mekanlardaki tehlikelerin en büyüğü ise ağırlıklı olarak yapı malzemeleri ve mobilyalardan salınan “Uçucu Organik Bileşikler (VOC)”. Yapı malzemeleri, boya-kaplama malzemeleri, mobilyalar, temizlik malzemeleri ve hatta elektronik ekipmanların yapısında bulunan kimyasalların oda sıcaklığında buharlaşarak iç ortama karışması sonucu oluşan bu sağlıksız duruma karşı kullanıcılar olarak kolayca önlem almanız mümkün.

GREENGUARD Sertifikalı Düşük Emisyona Sahip Ürünler, İç Mekanlarda Hayatsal Önem Taşıyor!

Gönüllülük esasına dayalı 3.şahıslar tarafından onaylı, tarafsız bir sertifikasyon sistemi olan GREENGUARD, tüm dünyada geçerliliğe sahip olmasının yanı sıra ABD ve Kanada’da özellikle çocukların yoğun bulunduğu alanlar olan anaokulları ve kreşlerde kullanılan ürünlerde zorunlu kılınıyor.

Laboratuvar ortamında 10.000’den fazla kimyasal madde için teste tabi tutulan ürünler, başarılı olmaları halinde GREENGUARD veya GREENGUARD Gold sertifikalarını alabiliyor. Çevresel Dinamik Oda Testi ve Maruziyet Modellemesi gibi metodlar ile test edilen ürünler, zamanımızın büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz iç mekanlarda sağlığımız için büyük tehdit oluşturan hava kalitesi için büyük önem taşıyor. 

Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) göre, mobilya ve ahşap esaslı levhalarda kullanılan, tutkal, boya ve verniklerden zamanla ayrışan formaldehit gazı, insan sağlığına olumsuz etki eden kanserojen kimyasal maddeler içeriyor. Tıpkı E0 belgesi gibi GREENGUARD sertifikası da 0 veya 0’a yakın formaldehit içeren ürünleri tescillemekte, LEED ve BREEAM evrensel yeşil bina akreditasyonlarının tüm kriterlerini karşılamaktadır.

Zemin Ürünlerinde GREENGUARD Sertifikasının Önemi

Zemin kaplamaları, iç mekanlarda yüzölçümü bakımından en büyük alanı kaplayan ve hava ile doğrudan teması olan yapı malzemeleri olarak, iç ortam hava sağlığı açısından en büyük tehdidi oluşturan faktörlerden biri konumunda. Toplumsal sağlık ve hijyen kavramlarının daha da önemli hale geldiği günümüzde kullanıcılar tarafından genellikle dayanıklılık ve tasarımsal özellikler bağlamında değerlendirilen parkeler için olmazsa olmaz bir kriter de düşük emisyon özelliği olmalıdır. Bu nedenle GREENGUARD veya GREENGUARD Gold sertifikasına sahip zemin ürünlerini tercih etmek, minimum uçucu organik bileşen salınımını ve sağlıklı hava kalitesine sahip iç mekanlar anlamına geliyor.

KAINDL, Tüm Ürünlerinde GREENGUARD sertifikası taşıyor!

Türkiye’de DesignFloor çatısı altında satışı sunulan KAINDL parkeler, en önemli evrensel akreditasyonları ve global teknik standartları sağlamalarının yanı sıra GREENGUARD sertifikasına da sahip olmaları ile sağlıklı zemin ürünü konusundaki tereddütleri ortadan kaldırıyor. Sayısız renk ve yüzey alternatifleri ile her tür ve tarzdan iç mekan projesinde gönül rahatlığı ile tercih edilebiliyor.

 

DİĞER BLOG YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

DF Moodboard

DesignFloor Moodboard'ları ile
tasarımlarınıza ilham
kaynağı oluyoruz.

Parkelerimiz ile
kurguladığımız
moodboard
tasarımlarımızı
inceleyin

İNCELE

DF Fikirler

Tasarımınıza ilham verecek
DesignFloor konseptlerini inceleyin

Tasarımınıza
ilham verecek
DesignFloor
konseptlerini
inceleyin

İNCELE
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
ABONE OL
DF Bayilik Sistemi

DF Bayilik Sistemi

DesignFloor marka
eliçiliğini üstlenerek,
bayimiz olmak ister misiniz?

BAŞVURU
Bizi Takip Edin!

Bizi Takip Edin!

İlgi çekici içerikler ve
güncellemeler için bizi takip edin!

DF İletişim

DF İletişim

Sizden haber almak için
sabırsızlanıyoruz!

BİZE ULAŞIN
DesignFloor Logo
Aslan Yapı Logo