Artan Parkelerinizi Değerlendirmek İçin 5 Yaratıcı Fikir

Belirli bir miktarda parke satın aldığınızda, son parçasına kadar kullanabilme ihtimaliniz oldukça düşük. Peki artan parkelerinizle ne yapabilirsiniz? Yatırım yaptığınız bu ürünün artan parçalarını çöpe atmak hoş olmazdı değil mi? Harcadığınız paranın hiçbirinin boşa gitmemesi adına sizler için beş yaratıcı fikir sunuyoruz.

Bir Duvarınızı Ön Plana Çıkarın

Artan döşemenizin miktarına göre, bir duvarınızı parke kaplayarak öne çıkarabilirsiniz. Son zamanlarda popülerliği artan bu uygulamayı hemen hemen elinizdeki tüm parkeler ile deneyebilirsiniz. İster duvarınızın tümünü, isterseniz de tek bir kesitini kaplayarak anlamlı yüzey kurguları elde edebilirsiniz.

Duvar kaplaması olarak kullanılmış macar kesim parkeler

Televizyon ünitesi arkasında duvar kaplaması olarak parkelerin kullanıldığı bir iç mekanZemininizde ve duvarınızda aynı cins ve renk kaplamayı kullanmak monoton bir etki yaratabilir. Bu nedenle artan parkeniz ile farklı bir odanızın duvarını kaplamayı tercih edebilirsiniz. Böylece bir odadan diğerine geçtiğinizde evinizin bütününde doğal bir tasarım akışı ve devamlılık sağlayabilirsiniz.

Dekoratif Raf Üniteleri Tasarlayın

Ekstra saklama alanına ihtiyacınız varsa, artan ahşap döşemenizi bu problemin çözümünde kullanabilirsiniz. Zemininizle mükemmel uyum sağlayan raf üniteleri oluşturmak mümkün.

Parkelerden tasarlanmış bir raf ünitesiRustik Sanat Eserleri Yaratın

Artan döşeme parçalarınızı işlevsel bir amaç için kullanamıyorsanız bunun yerine yepyeni bir sanat eseri oluşturabilirsiniz. Böylece evinizde tamamen size özgün bir parça elde edebilir veya yaratıcı bir hediye tasarlayabilirsiniz.

Artık parkeler ile yapılmış bir duvar sanatıOtantik Tabelalar Yapın

Artan parçalarınız çok az sayıda ise oldukça kolay bir şekilde eviniz veya bahçeniz için ahşap tabelalar veya işaret levhaları oluşturabilirsiniz. Parkenizin üstüne kontrast renkteki bir boya ile dilediğiniz illüstrasyonu yaparak tasarımınızı tamamlayabilirsiniz.

Artık parkelerden yapılmış tabela örnekleriDikkat Çekici Ahşap Çerçeveler Yapın

Ahşap çerçevelere neden ekstra para harcayasınız ki? Artmış ahşap döşemelerinizle odanızın tasarımına uyum sağlayan çerçeveler yapmak çok kolay. Parkenizin dişli kenarlarını düzledikten sonra birleşim yerlerini 45 derece olacak şekilde kesin ve yapıştırın. Çerçeveniz hazır!

Parke parçaları ile çerçeve yapımı

DİĞER BLOG YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

DF Moodboard

DesignFloor Moodboard'ları ile
tasarımlarınıza ilham
kaynağı oluyoruz.

Parkelerimiz ile
kurguladığımız
moodboard
tasarımlarımızı
inceleyin

İNCELE

DF Fikirler

Tasarımınıza ilham verecek
DesignFloor konseptlerini inceleyin

Tasarımınıza
ilham verecek
DesignFloor
konseptlerini
inceleyin

İNCELE
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
DF Bülten'e abone olun, sektör ve tasarım gündeminden ilk siz haberdar olun.
ABONE OL
DF Bayilik Sistemi

DF Bayilik Sistemi

DesignFloor marka
eliçiliğini üstlenerek,
bayimiz olmak ister misiniz?

BAŞVURU
Bizi Takip Edin!

Bizi Takip Edin!

İlgi çekici içerikler ve
güncellemeler için bizi takip edin!

DF İletişim

DF İletişim

Sizden haber almak için
sabırsızlanıyoruz!

BİZE ULAŞIN
DesignFloor Logo
Aslan Yapı Logo